A projekt leírása

A család hétvégi kényelmét egy nappali étkezővel, konyha, két hálószoba és két fürdő hivatott szolgálni, két szint mintegy 90 m2-én, kiegészítve a tágas fedett terasszal. Az ablak- és falfelületek aránya valamint a hagyományos anyaghasználat (kőburkolat, fehér vakolat és faburkolatok) a vidéki építkezés hagyományát idézik. A ház tömege már inkább a nagyobb volumenű gazdasági épületekre, csűrökre emlékeztet, ezért 30 méterrel visszahúzódik az utcafronttól, ezáltal a kelet fele nyíló kilátást is jobban kihasználva.

A ház szerkezeti szempontból is a hagyományos építkezést idézi. A ház boronafalas szerkezetű, az emeleti födém fagerendákból áll, tetőszerkezete torokgerendás fedélszék típusú. Betont kizárólag az épület sávalapjainál használtunk.

Hétvégi ház tervezése (112)Hétvégi ház tervezése (113)Hétvégi ház tervezése (114)Hétvégi ház tervezése (115)Hétvégi ház tervezése (117)Hétvégi ház tervezése (13)Hétvégi ház tervezése (14)Hétvégi ház tervezése (15)Hétvégi ház tervezése (16)Hétvégi ház tervezése (17)Hétvégi ház tervezése (12) 

Év
2008-

Megrendelő
Nagy László és Ágnes

Hely
Sepsimagyarós, Románia

Funkció
Hétvégi ház

Állapot
Építés alatt

Építészet: Varga Erika

Statika: Varga Szabolcs - V&V Projekt