A projekt leírása

A tervezett panzió három margarétás minősítésnek megfelelő kényelmi szinten szállásol el, a vendégek rendelkezésére étterem és különálló bár-klubterem áll. Az éttermet szabványszerű konyha szolgálja ki, megfelelő előkészítő és raktározó helyiségekkel ellátva. Az épület tömege beilleszkedik a falusi környezetbe, és a Siculicidium emlékmű műemlékkörnyezetébe.

A hatályos földrengés-biztonsági előírásoknak megfelelően, az L alakú épületet két szeizmikus hézaggal három részre tagoltuk. Ez azért is szükséges volt, mert funkcionálisan és volumetria szempontjából is három külön részből áll: vendéglő és bár a bal oldali, recepció és klub a középső, és szállás jobb oldali épületrészen. Az építést a Európai Mező­gazdasági és Vidékfejlesztési Alap finanszírozta a 313-as intézkedés által.

Vidéki panzió tervezése (257)Vidéki panzió tervezése (259)Vidéki panzió tervezése (260)Vidéki panzió tervezése (261)Vidéki panzió tervezése (262)Vidéki panzió tervezése (142)Vidéki panzió tervezése (263)Vidéki panzió tervezése (173)Vidéki panzió tervezése (174)Vidéki panzió tervezése (68)Vidéki panzió tervezése (69)Vidéki panzió tervezése (70)Vidéki panzió tervezése (175)Vidéki panzió tervezése (176)Vidéki panzió tervezése (177)Vidéki panzió tervezése (186)

Év
2010-2014

Megrendelő
Siculicidium kft

Hely
Madéfalva, Románia

Funkció
Vendéglátás/Panzió

Állapot
Használatba adva

Építészet: T. Kovács Áron EÉI

Statika: V&V Projekt - Varga Szabolcs

BIM: Cristi Morar - Sprint Project

Épületgépészet: Promax